Wijk Loopt! van start

Wijk Loopt04-09-2017, 15:14 | Van de redactie 't Groentje

WIJK BIJ DUURSTEDE Etalagebenen is een vaatziekte waarbij de slagaderen in de benen vernauwd zijn. Voor de mensen die deze aandoening hebben, is lopen vaak alleen mogelijk met pijn. In een gezamenlijk project gaan Saskia Vijn (Fysio Frankenhof) en Marie-Rose van Lieshout (Fysiotherapie Weustink) in samenwerking met Stichting Binding mensen met etalagebenen helpen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de loopgroep die op donderdag 28 september met een tienweeks programma van start gaat.

Iedere donderdagiddag vn 15:00 uur tot 16:00 uur. Start bij het gemeentehuis.

Kosten zijn 50 euro per 10 weken.

Vooraf aan deelname wordt een intakegesprek gepland.

Lees het hele artikel op de website van 't Groentje...

40 jarig bestaan Fysio Frankenhof

Dinsdag 21 maart 2017 bestaat Fysio Frankenhof 40 jaar. “Maart 1977 ben ik begonnen met praktijk voor Fysiotherapie mw. E.H. Oechies – Bax. Deze praktijk was gevestigd in de basement van ons toenmalige huis aan de Noormannenstraat. Ik werkte overdag,  ‘ s avonds en zaterdags behandelde Jan  de patiënten” vertelt Elly Oechies.  

“Liselot, onze dochter die nu in de maatschap zit, werd geboren en als snel daarna  werd de praktijk te klein en verhuisde de praktijk naar de Frankenweg. Het werd drukker  en drukker en na verloop van tijd was er behoefte aan nieuwe collega’s. Thaliet Smit kwam als eerste  bij ons werken  en dat is inmiddels ook al 32 jaar geleden”, vervolgt Elly. “De praktijk werd  een maatschap ,samen met Saskia Vijn. Al die jaren hebben we heel  fijn samengewerkt” . 

In de Fysiotherapie kwamen steeds meer specialisaties. Aanvankelijk was je als algemeen fysiotherapeut  werkzaam, maar dat werd  onvoldoende. De praktijk is in de loop van de afgelopen veertig jaar uitgegroeid tot een specialistisch behandelcentrum met 10 therapeuten met  hun eigen specialisatie . 

Vorig jaar is ons maatschapsdeel overgenomen door Fieke Wischmann en  Liselot de Bruijn. Zij vormen samen met de bestaande leden Thaliet Smit en Saskia Vijn de nieuwe maatschap, Fysio Frankenhof.  

Wij werken nog steeds in de praktijk  maar nu als ZZP‘ers. Het is nog heerlijk om met ons vak bezig te zijn en blijven dit voorlopig nog doen”,  besluit Elly. 

 

Nu ook Senior en Fit op vrijdag!

Er is veel interesse in de Senior en Fit lessen. Daarom is er per 1 januari  een nieuwe Senior en Fittraining  bijgekomen.

Naast de dinsdag van 9:15-10-15 uur en de donderdag van 9:00 tot 10:00 uur. kunt u nu ook terecht op de vrijdagochtend van 10:00 uur tot 11:00 uur.

Voor meer informatie over deze leuke lessen, kunt u kijken bij het kopje Fit Blijven.

Misschien iets voor u?  Geef u op voor een proefles.

Uitslag tevredenheidsenquete

Uitslag tevredenheidsenquete:

November is al jaren de maand waarin wij een tevredenheidsenquete houden onder onze patïenten. Dit omdat de uitslagen van Qualiview ons niet gedetailleerd genoeg informatie kan geven over verbeterpunten.

In totaal hebben we 82 ingevulde enquetes ontvangen.

U gaf ons een gemiddelde van 8,6!

Wij scoorden erg hoog op bejegening en de behandeling. Ook zijn we vooruit gegaan in de bereikbaarheid van onze praktijk.

U gaf ons tips om de behandeling nog prettiger te maken. Daar gaan we dit jaar zeker mee aan de slag!

Zo zijn de dia's op het scherm wat aangepast, zodat het leesbaarder wordt. Ook gaan we u beter informeren over de structuur van de behandeling. Ook zullen we aan de slag gaan met het klimaat in onze praktijk.

Hartelijk bedankt voor het invullen van de enquete!

Nieuwe stuurlui!

De maatschap Fysio Frankenhof is veranderd. Jan en Elly Oechies stappen uit de maatschap, maar zullen nog een aantal jaren in de praktijk blijven werken. Met het vertrek van Elly en Jan uit maatschap komt er ruimte voor 2 jonge, ambitieuze en goed opgeleide maten. Elly en Jan dragen hun maatschapsdeel per 15 mei over aan Fieke Wischmann en hun dochter Liselot de Bruijn.

Maten

Fysio Frankenhof wordt momenteel aangestuurd door vier maten. Jan Oechies, Elly Oechies, Saskia Vijn en Thaliet Smit. Zij hebben jarenlang met heel veel plezier samengewerkt. Elly en Jan zijn in januari 1977 de Praktijk voor Fysiotherapie gestart in de basement van hun huis aan de Noormannenstraat. Inmiddels is Fysio Frankenhof uitgegroeid tot een allround praktijk met 9 fysiotherapeuten en een prachtig nieuw praktijkpand op de Karel de Grotestraat.

Veel veranderd

"Het leiden van een praktijk is in de loop van de jaren heel erg veranderd", verteld Elly Oechies. "Het werken in de patiënten zorg blijft fantastisch", aldus Jan Oechies, "echter de regels van de zorgverzekeraars en de administratieve last worden steeds zwaarder en gaan mij steeds meer tegenstaan. Verder is de fysiotherapiepraktijk tegenwoordig een volwaardige onderneming met alle daarbij behorende taken".

Blijven werken

Jan en Elly willen benadrukken dat ze hun beroep nog blijven uitoefenen in de praktijk. "Wij kunnen het contact met onze patiënten nog helemaal niet missen. Nu wij ons straks niet meer met de organisatie hoeven bezig te houden, kunnen wij onze aandacht helemaal op onze patiënten richten. Dat lijkt ons heerlijk", vertelt Elly Oechies.’ We zien voor de praktijk een mooie toekomst met Liselot de Bruijn en Fieke Wischmann in onze nieuwe maatschap.’ besluiten Thaliet Smit en Saskia Vijn. Per 15 mei zullen Thaliet Smit, Saskia Vijn, Liselot de Bruijn en Fieke Wischmann de maatschap Fysio Frankenhof voortzetten.