Ergotherapie

U kunt bij Fysio Frankenhof ook terecht voor Ergotherapie. Iedere donderdag is Saar Jansen van Ergotherapie Heuvelrug op onze praktijk aanwezig voor ergotherapeutische hulpvragen.

Wat is ergotherapie?

Als fysiotherapeut hopen wij u zo goed mogelijk van uw beweegklachten af te helpen. Maar soms worden beweegklachten niet veel beter. Misschien kunt u door de langdurige klachten niet zo goed uw hobby's of huishouden  meer uitvoeren. Een ergotherapeut adviseert je en helpt je als je moeilijkheden hebt met het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden. Bijvoorbeeld als je moeite hebt met de verzorging van jezelf, met je huishouden, je werk of  je hobby’s.

Ook voor het leren omgaan met je vermoeidheid kun je terecht bij een ergotherapeut. Zij kan je helpen bij het verdelen van je energie.

Een ergotherapeut adviseert je verder over hulpmiddelen of aanpassingen in huis. En waar je een vergoeding hiervoor kunt aanvragen.

Ergotherapie kan ook een meerwaarde zijn voor mensen die COVID hebben doorgemaakt. Veel mensen hebben na COVID nog restverschijnselen waaronder extreme vermoeidheid (fysiek) of problemen met het geheugen of concentratie (cognitief). Samen met de ergotherapeut kan inzicht worden verkregen in je eigen fysieke en cognitieve belastbaarheid om daarin uiteindelijk een balans te vinden waardoor je minder snel over je eigen grenzen heen kan gaan. 

Juist de combinatie tussen fysiotherapie en ergotherapie kan er aan bijdragen dat er zowel fysiek als cognitief word opgebouwd zonder dat er te snel wordt overbelast. O

Vergoeding

Ergotherapie wordt de eerste 10 uur vergoed vanuit de basisverzekering.

Wilt u een afspraak maken? Saar Jansen, ergotherapeut
06-33689498