Jan Oechies

Studeerde in 1975 af aan de Arnhemse Opleiding voor Fysiotherapie.

Jan werkte vervolgens in een particuliere praktijk in Leersum en daarna ruim 20 jaar in de Geriatrie (ouderenzorg). In 1977 startte hij samen met Elly de praktijk in Wijk bij Duurstede.

Gedurende een aantal jaar is hij actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van Elektromedische Revalidatieapparatuur, waaronder het meerendeel van de in de praktijk aanwezige apparatuur. Hij gaf lezingen en trainingen in ziekenhuizen in Nederland, Europa, het Midden- en Verre Oosten, Australië en Nieuw Zeeland.

Hij specialiseerde zich achtereenvolgens in manuele therapie (methode Kaltenborn), NDT in Nijmegen ( motorische revalidatie na een hersenaandoening), Bedrijfsfysiotherapie en Dry Needling. Is initiatief nemer van de Master Opleiding Fysiotherapie in de Geriatrie in Utrecht.  Is bestuurslid van Neurorevalidatie-Keypoint. Was initiatiefnemer van het Hospice Duurstede dat in 2013 is geopend. Is initiatiefnemer en voorzitter van AED HartstikkeNodig, een stichting met een netwerk van circa 200 goed opgeleide vrijwilligers en 13 AED kasten in Wijk bij Duurstede die 24 uur per dag beschikbaar zijn.

Per 15 mei 2016 wordt hij samen met Elly Oechies als ZZP ingehuurd door Fysio Frankenhof.

In de praktijk zijn de aandachtsgebieden van Jan:

  • Neurorevalidatie
  • Triggerpoint behandeling 
  • Dry Needling (ook in het hoofd/ halsgebied)
  • Geriatrie en Bedrijfsfysiotherapie