Neurorevalidatie

Wanneer Neurorevalidatie?

Neurorevalidatie richt op een zo optimaal mogelijk functioneren na Niet Aangeboren Hersenletsel ( NAH). Het is een leerproces waarbij de mogelijkheden door therapie of aanpassingen wordt doorlopen Het herleren van functies en vaardigheden waarin herstel mogelijk is. Dit is van toepassing bij ziektebeelden waar in het algemeen gesteld vooruitgang geboekt kan worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij ziektebeelden als CVA ( beroerte) of neurotrauma.

Het doel van Neurorevalidatie is:

Het herleren van functies en vaardigheden waarin herstel mogelijk is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij ziektebeelden als:

  • Cerebro Vasculair Accident (CVA), ofwel beroerte
  • Hersentrauma’s

Het leren behouden van functies, vaardigheden, kracht en conditie waarin herstel niet mogelijk is. Dit geldt bijvoorbeeld bij progressieve ziektebeelden als:

  • Dementie
  • Multiple Sclerose (MS)
  • Amyotrofe laterale sclerose (ALS)
  • Hersentumoren
  • De chronische fase na een CVA

Ook het leren toepassen van de geleerde functies en vaardigheden, in allerlei situaties omgaan met hulpmiddelen/voorzieningen en het voorkomen van complicaties zijn doelen van neurorevalidatie. Complicaties kunnen de kwaliteit van leven verminderen en het herstelproces nadelig beïnvloeden. Neurorevalidatie gebruikt een individueel op de cliënt gericht zorgplan en behandeling. Het is een leerproces waarbij de mogelijkheden door therapie en/of aanpassingen wordt doorlopen. De therapie zal vaak in de thuissituatie worden uitgevoerd, maar kan indien nodig ook plaatsvinden in de praktijk.

Vakbekwaamheid

Binnen de praktijk Fysio Frankenhof is Liselot de Bruijn- Oechies de specialist op dit gebied. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op middels telefoonnummer 0343-573542 of via email info@fysiofrankenhof.nl