Craniofaciale therapie

Wat is craniofaciale therapie?

Heeft u kaakpijn, hoofdpijn, migraine of pijn in het aangezicht? Dan zou craniofaciale therapie uw klachten kunnen verhelpen.

Craniofaciale therapie is een behandelconcept dat zich richt op pijn en functiestoornissen van het kaakgebied, het aangezicht en het hoofd. De craniofaciaal therapeut  onderzoekt en behandelt de kaak het hoofd en het aangezicht. Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar symmetrieën in het gezicht en de kaaklijn, het sluiten van uw tanden en kiezen en de vorm van het hoofd.We onderzoeken de beweeglijkheid van botten en spieren in het hoofd.

De behandeling

Als behandeling gebruiken we mobilisatietechnieken en geven we u oefeningen om zelf de klachten mee te verhelpen. Er zijn oefeningen om bijvoorbeeld de spieren rondom de kaak te versterken.Ook kunnen we dry needling technieken toepassen. De behandeling bestaat meestal uit slechts 2 tot 6 zittingen.

Meer informatie?

Wilt u weten of craniofasciale therapie iets voor u kan betekenen? Liselot de Bruijn informeren u er graag over. U kunt contact opnemen via telefoonnumer 0343-573542 of email info@fysiofrankenhof.nl.