Kanker gerelateerde klachten

Kanker gerelateerde klachten

Wanneer u wordt geconfronteerd met een vorm van kanker, is dat een zeer ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Een diagnose die uw wereld op z'n kop zet. Binnen onze praktijk zijn er verschillende vormen van fysiotherapeutische specialisaties die u kunnen ondersteunen in dit proces. Denkt u hierbij aan:

- Oncologische Oefentherapie; Na, voor of tijdens bijvoorbeeld uw operatie, chemotherapie en/ of bestraling kan het zijn dat  uw lichaam weer opnieuw moet "opstarten". De belastbaarheid is laag, maar u wilt wel weer uw normale bezigheden oppakken. Hoe pakt u dit aan? Saskia Vijn is geregistreerd Oncologie Fysiotherapeut, aangesloten bij OncoNet.( https://www.onconet.nu/ Afgestemd op uw doelstellingen en behoeften werken we aan de opbouw van uw belastbaarheid middels kracht en cardio oefeningen. Dit alles in een tempo wat bij u past. 

 

- Psychosomatische Therapie; wanneer u merkt dat er bepaalde psychologische klachten optreden als gevolg van de impact die kanker op uw leven heeft, kan Thaliet Smit u hiermee begeleiden en helpen.

Oncologisch gerelateerd Oedeem; Tijdens of na de behandeling kan er oedeem ontstaan. Het is belangrijk hier zo snel mogelijk de aandacht op te vestigen zodat kan worden bekeken wat de juiste aanpak is om dit zo snel mogelijk te reduceren. Dit kan middels specifieke massage (lymfedrainage) technieken, oefeningen en/ of het gebruik van compressie materiaal.  Saskia Vijn is gespecialiseerd in het behandelen van oncologisch gerelateerd oedeem, en aangesloten bij de beroepsvereniging NVFL (https://nvfl.kngf.nl/).