Suzanne Nijenhuis

In 2014/2015 ontstond de behoefte om verder te leren en mijn horizon te verbreden. In 2015 maakte ik de keus om een andere richting op te gaan, te starten met de opleiding Fysiotherapie, en zodoende de horeca uit te gaan.

De keuze voor de opleiding Fysiotherapie kwam voort uit een interesse die ik door de jaren heen ontwikkelde voor het menselijk lichaam en de vele klachten die je voorbij ziet komen bij horecapersoneel. Zelf ging ik regelmatig naar een fysiotherapeut voor triggerpointmassage en dry needling. Door middel van zelfstudie leerde ik steeds meer over het ontstaan van triggerpoints en algemene anatomie. Ook heb ik altijd een passie gehad om met mensen te werken en mensen te helpen. Mijn interesse groeide totdat ik uiteindelijk besloot het roer om te gooien en me aan te melden bij de HAN in Nijmegen.

Tijdens mijn studie heb ik een Interprofessioneel Praktijkonderzoek gedaan en de minor Spinal Musculoskeletal Physiotherapy gevolgd. Als afstudeerstage heb ik gekozen voor de afdeling Orthopedie en Chronische pijn bij revalidatiecentrum Klimmendaal te Arnhem.

Gedurende deze periode heb ik voornamelijk te maken gehad met patiënten met (chronische) rug-, nek-, en schouderklachten.

Ik heb een affiniteit met werken vanuit het biopsychosociale model en het behandelen van psychosomatische klachten. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met medical taping van zowel het gebied rondom de wervelkolom alsook de onderste extremiteiten, triggerpointtherapie, en stabiliteitstraining gericht op het versterken van de local stabilizers van de wervelkolom. In 2020 ben ik me gaan verdiepen in revalidatie na Covid en heb ik diverse beweeggroepen opgezet om mensen met post-Covid klachten zowel individueel als in groepsvorm te kunnen begeleiden bij hun herstel.

Mijn ambitie is om verder te blijven leren en mijn kennisgebied uit te breiden naar andere aspecten van het vak, om een steeds betere fysiotherapeut te worden en bij te kunnen dragen aan nieuwe wetenschappelijke inzichten. In de toekomst wil ik nog een master psychosomatische fysiotherapie volgen.