Ergotherapie

Iedere donderdag is Saar Jansen van Ergotherapie Heuvelrug op onze praktijk aanwezig. Afspraak maken? Bel 06-33689498 of mail info@heuvelrug-ergotherapie.nl

Wat is ergotherapie?

Misschien kunt u door de langdurige klachten niet zo goed uw hobby's of huishouden  meer uitvoeren. Een ergotherapeut adviseert je en helpt je als je moeilijkheden hebt met het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden. Bijvoorbeeld als je moeite hebt met de verzorging van jezelf, met je huishouden, je werk of  je hobby’s.

Ook voor het leren omgaan met je vermoeidheid kun je terecht bij een ergotherapeut. Zij kan je helpen bij het verdelen van je energie.

Een ergotherapeut adviseert je verder over hulpmiddelen of aanpassingen in huis. En waar je een vergoeding hiervoor kunt aanvragen.

Sensorische informatieverwerking / overprikkelingsklachten

Als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk, COVID of hersenletsel kan het voorkomen dat u klachten ervaart op het gebied van overprikkeling. Dit kan zich uiten in duizeligheid, gevoel van druk in het hoofd, moeite met het verdragen van licht en geluid, misselijkheid, problemen met concentreren en moeite met focussen. Dit kost veel energie waardoor er ook vaak sprake is van vermoeidheidsklachten. 

In veel gevallen kan er dan sprake zijn van problemen met de verwerking van sensorische informatie. Door deze klachten merkt u dat u niet meer kan doen wat u wilt doen waardoor u wordt beperkt in het dagelijks leven. ASITT therapie zou kunnen helpen om de klachten te verminderen en het functioneren weer te kunnen verbeteren. 

Ergotherapie kan ook een meerwaarde zijn voor mensen die COVID hebben doorgemaakt. Veel mensen hebben na COVID nog restverschijnselen waaronder extreme vermoeidheid (fysiek) of problemen met het geheugen of concentratie (cognitief). Samen met de ergotherapeut kan inzicht worden verkregen in je eigen fysieke en cognitieve belastbaarheid om daarin uiteindelijk een balans te vinden waardoor je minder snel over je eigen grenzen heen kan gaan. 

Juist de combinatie tussen fysiotherapie en ergotherapie kan er aan bijdragen dat er zowel fysiek als cognitief word opgebouwd zonder dat er te snel wordt overbelast. O

Vergoeding

Ergotherapie wordt de eerste 10 uur vergoed vanuit de basisverzekering.

Wilt u een afspraak maken? Saar Jansen, ergotherapeut
06-33689498