Medisch fitness

Stel: 

U hebt het trainen in een van onze oefengroepen afgerond, of u heeft behoefte om verder aan uw fiheid te werken onder toezicht van een fysiotherapeut? Bent u bijvoorbeeld laag belastbaar vanwege lichamelijke klachten en is het moeilijk om het sporten weer op te pakken? Dan kunt u terecht in een van onze medisch fitnessgroepen. Het doel van Fysio Fitness is om uw belastbaarheid/conditie te vergroten. Zowel totaal (algehele conditie) als lokaal (klachtengebied)

Onder deskundige begeleiding van Jorien Nijboer, Liselot de Bruijn en Rico Kreuk kunt u op een veilige en verantwoorde wijze trainen. 

Voor wie? 

Voor iedereen die graag onder begeleiding van een fysiotherapeut wil blijven trainen. Er is speciale aandacht voor de aanwezige lichamelijke klachten. U hoeft niet per sé een goede conditie te hebben om te kunnen deelnemen. Het programma is juist ook geschikt voor mensen met fysieke klachten zoals heup- en knieklachten, astma, COPD, hartklachten, hypertensie (hoge bloeddruk). Er kunnen medische redenen zijn om begeleiding nodig te hebben. Maar u kunt ook de voorkeur hebben om met de een expert in bewegen te trainen.

Uw doel kan zijn:

  • Conditieverbetering
  • Spierversterking van bijvoorbeeld de rug, nek, knieën of schouder (bijvoorbeeld bij rugklachten, nekklachten, maar ook knierevalidatie)
  • Onderhouden van uw conditie/ spierkracht (bijvoorbeeld bij spierziekten, rheuma, artrose)
  •  U wilt voorkomen dat de klachten terugkomen (preventie)

Programma

Bij Fysio Frankenhof kunt u 1 of 2x per week een gericht programma van een uur volgen. De trainingsgroepen bestaat in verband met de coronamaatregelen uit maximaal 4 deelnemers per groep. 

  • Er wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek, óf uw behandelend fysiotherapeut schrijft een overdracht. Samen met uw fysiotherapeut wordt het trainingsdoel bepaald.
  • In uw volgende trainingen wordt er gewerkt volgens uw persoonlijke trainingsschema.
  • De training bestaat uit een warming-up, specifieke oefeningen gericht op het doel van trainen, 15 - 20 min. En grondoefeningen voor buik- en rugspieren.

Kosten:

1 keer per week trainen: 126 euro per kwartaal 

Tijden fysiofitness:

Maandag:        19:00 uur tot 20:00 uur

Woensdag:       09:00 uur tot 10:00 uur

Donderdag:      19:30 uur tot 20:30 uur

Zaterdag:          9:00 uur tot 10:00 uur 

                        10:00 uur tot 11:00 uur

Meedoen?

Bespreek uw interesse voor deelname met uw behandelend fysiotherapeut of neem contact op met onze praktijk telefoonnummer 0343– 573542 of via email: info@fysiofrankenhof.nl.