Vacature Fysiotherapeut

Vacature Fysiotherapeut  8-16 uur

Kom jij bij ons werken? 

Fysio Frankenhof is een middelgrote praktijk met ​verschillende specialismes. We hebben een enthousiast en vriendelijk team van fysiotherapeuten. De sfeer  en onderlinge samenwerking is goed en dat wordt ​hoog gewaardeerd door onze patiënten. We volgen recente ontwikkelingen binnen ons vak op de voet en beslissen samen welke daarvan bij onze praktijk passen. Zo hebben een aantal patienten interdisciplinaire zorg, hebben we leefstijlcoaches en maken we gebruik van echografie.

Wij zijn per direct op zoek naar een nieuwe collega.

Je werkzaamheden zullen bestaan  uit het behandelen van diverse klachtenbeelden ​​met daarnaast het begeleiden van een aantal (medische) ​oefengroepen.  

Wij bieden ​jou:

•    ​een mooie praktijkruimte met fijne collega’s,   

•    werktijden en opbouw van uren in overleg.

•    ​de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en of te specialiseren in het prachtige vak.

 Is je interesse gewekt? Stuur dan ​je sollicitatie en CV naar ​info@fysiofrankenhof.nl. Ter attentie van  Liselot de Bruijn. 

 

Revalideren na Corona

Heeft u een Corona besmetting doorgemaakt? Wil het kwa herstel niet vlotten?

Bij Fysio Frankenhof kunt u ook terecht voor revalidatie na Corona. Een deel van de patiënten dat corona heeft doorgemaakt, heeft (langdurig) last van klachten zoals vermoeidheid en kortademigheid. Sommigen hebben zeer angstige momenten in het ziekenhuis doorgemaakt. Door het langdurige ziek zijn, is er veel spiermassa verloren gegaan. Ook zijn de longblaasjes aangetast. 

Ook als u niet bent opgenomen in het zekenhuis kunt u veel veel baat hebben  bij adequate (fysiotherapeutische) revalidatie in de eerste lijn. Gezien de impact van het virus op de samenleving zetten wij ons netwerk in om met zijn allen een eerstelijns opvangnet voor deze patiëntengroep te realiseren. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?:

Opbouwen van spiermassa:

Als u wegens ziekte langdurig op bed heeft gelegen, neemt de spiermassa in rap tempo af. Op de Intensive care kan dit zelfs oplopen tot 1 kg spiermassa per dag. De fysiotherapeut helpt u om de spiermassa op te bouwen en sterker te maken. Dit kan via een handige oefeningen-app, of op de praktijk. Ter ondertsteuning helpt het om voldoende eiwitten te eten. Soms is het nodig om hierbij ook de dietiste in te schakelen. Wij werken samen met dietiste Ellen Verberkt van stay2balance.

Verbeteren ademhalingspatroon:

Door langdurige benauwdheid verandert je ademhalingspatroon. Je ademt wat sneller en soms ook op een verkeerde manier. Onze gespecialiseerde longfysiotherapeut Mallory kan u ademhalingsoefeningen geven zodat u zich minder benauwd voelt en een rustige admehaling beter onder controle krijgt en de longblaasjes beter kunnen functioneren.Ook kan de uitademingskracht verbeterd worden door middel van oefeningen.

Opbouwen conditie:

Bij aanvang van de revalidatie zal uw conditie getest worden door middel van een wandel of fietstest. De fysiotherapeut stelt een persoonlijk trainingsschema op waarmee u thuis of bij ons in de praktijk mee aan de slag kunt.

Ergotherapie:

 Soms ervaart  door de corona u praktische problemen in uw dagelijks leven. Of heeft u moeite met het bewaken van uw rust of heeft u last van (chronische) vermoeidheid. De ergotherapeut kan u daarbij helpen.Sinds enige tijd hebben we een samenwerking met ergotherapeute Saar Jansen. 

Inmiddels hebben 4 fysiotherapeuten bij ons op de praktijk zich bijgeschoold in de revalidatie na het coronavirus. Om echt geregistreerd Corona therapeut te worden, moet je gespecialiseerd longfysiotherapeut zijn. Een longfysiotherapeut kan je helpen om de juiste ademtechnieken aan te leren, maar heeft ook heeft ze veel kennis van hoe de longfunctie het beste kan herstellen. Mallory Immens heeft zich als longfysiotherapeut aangesloten bij Chronisch Zorgnet. Zij heeft samen met Jorien en Swan een behandelprotocol Corona opgesteld, waarbij er een netwerk is met diëtiste Ellen verberkt http://stay2balance.nl/  en Saar Jansen Saar Jansen Ergotherapie Heuvelrug

https://www.youtube.com/watch?v=c2-9YAkQf48

Echografie voor meer duidelijkheid omtrent uw klacht

Sinds 2020 zijn wij in het bezit van een echoapparaat. En wat zijn we er blij mee!

Fieke kan de pezen en slijmbeurzen van de schouder en elleboog goed in beeld brengen, zodat de juiste diagnose omtrent uw schouderprobleem snel gesteld wordt. Liselot ziet meer heup, knie enkelklachten onder echo. Per juni 2022  kan Handtherapeute Mallory haar diagnostiek van hand en polsklachten nog beter uitvoeren met behulp van het echoappraat en kan bekkentherapeut  Joyce  opnames maken van de werking van uw buik en bekkenbodemspieren. 

Leefstijl 4 Wijk bij Duurstede

Leefstijl 4 Wijk bij Duurstede
Zit u boven een gezond gewicht en wilt u daar graag iets aan doen? Dan is deelname aan een gecombineerde leefstijlinterventie misschien wat voor u. Dit is een programma van maximaal twee jaar met individuele afspraken en groepsbijeenkomsten.

Het doel is te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden. U stelt hiervoor in samenwerking met een leefstijl en andere deskundigen een persoonlijk Leefstijlplan op. In het programma komen gezonde eetgewoontes en een gezond beweegpatroon aan bod. Maar ook zaken die een gezondere leefstijl moeilijk maken, zoals stress en slaapgebrek.

Twee jaar begeleiding
U krijgt twee jaar begeleiding van een leefstijlteam dat bestaat uit een leefstijlcoach, een diëtist en een beweegprofessional (fysiotherapeut en/of buurtsportcoach). Het eerste jaar wordt u intensief begeleid. Het tweede jaar bekijkt u samen met het team wat er nodig is om uw gezonde leefstijl te behouden.

Wie kan meedoen?

U bent ouder dan 18 jaar en
U heeft matig overgewicht en er komen chronische aandoeningen voor in de familie of
U heeft ernstig overgewicht
Kosten
U kunt in principe kosteloos deelnemen aan het programma. Het wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. Controleer wel de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Interesse en meer informatie
Bent u geïnteresseerd om deel te nemen, maak dan een afspraak met uw huisarts of bespreek dit met de praktijkondersteuner. U heeft een verwijzing van de huisarts nodig om te kunnen deelnemen aan het programma. In  deze folder vindt u meer informatie over het programma.

Een gezond gewicht bereiken doe je samen met ons.

Een gezond gewicht bereiken? Dat doe je samen in Wijk: Gecombineerde leefstijlinterventie (gli) in Wijk bij Duurstede. Saskia Vijn en Thaliet zijn leefstijlcoaches en kunnen je helpen. Voor meer info: klik op onderstaande link

https://www.ditiswijk.nl/nieuws/algemeen/4022-gezond-gewicht-nu-nog-belangrijker-samen-gezonder-in-wijk-bij-duurstede