27 januari 50+fitheidstestdag!

Test uw fitheid bij Fysio Frankenhof!


Bent uw benieuwd naar hoe fit u bent? Zou u meer te weten willen komen over uw conditie of uw evenwicht? Dan nodigen wij u graag uit voor onze  gratis 50+ Fitheidstest bij ons op de praktijk van Fysio Frankenhof.


Zaterdag 27 januari houden wij onze jaarlijkse fitheidstestdag. Op deze dag kunt u terecht voor een uitgebreide analyse van uw fitheid. We beginnen met een vragenlijst over uw gezondheid, meten uw bloeddruk. spierkracht, lenigheid, balans, uithoudingvermogen, en coördinatie. U krijgt van ons een mooi overzicht van de resultaten en eventueel adviezen ter verbetering van uw fitheid.
Wij zullen testen op verschillende niveaus, zodat zowel de actieve 50 plusser, als ook de meer beperktere mens op niveau getest kan worden.


Dus komt allen naar de fitheidstestdag op zaterdag 27 januari. U bent van harte welkom  tussen 10:00 en 14:00 uur op de Karel de Grotestraat 32 in Wijk bij Duurstede!

Trekt u gemakkelijk zittende kleding en (sport)schoenen aan?

Wijk Loopt! van start

Wijk Loopt04-09-2017, 15:14 | Van de redactie 't Groentje

WIJK BIJ DUURSTEDE Etalagebenen is een vaatziekte waarbij de slagaderen in de benen vernauwd zijn. Voor de mensen die deze aandoening hebben, is lopen vaak alleen mogelijk met pijn. In een gezamenlijk project gaan Saskia Vijn (Fysio Frankenhof) en Marie-Rose van Lieshout (Fysiotherapie Weustink) in samenwerking met Stichting Binding mensen met etalagebenen helpen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de loopgroep die op donderdag 28 september met een tienweeks programma van start gaat.

Iedere donderdagiddag vn 15:00 uur tot 16:00 uur. Start bij het gemeentehuis.

Kosten zijn 50 euro per 10 weken.

Vooraf aan deelname wordt een intakegesprek gepland.

Lees het hele artikel op de website van 't Groentje...

40 jarig bestaan Fysio Frankenhof

Dinsdag 21 maart 2017 bestaat Fysio Frankenhof 40 jaar. “Maart 1977 ben ik begonnen met praktijk voor Fysiotherapie mw. E.H. Oechies – Bax. Deze praktijk was gevestigd in de basement van ons toenmalige huis aan de Noormannenstraat. Ik werkte overdag,  ‘ s avonds en zaterdags behandelde Jan  de patiënten” vertelt Elly Oechies.  

“Liselot, onze dochter die nu in de maatschap zit, werd geboren en als snel daarna  werd de praktijk te klein en verhuisde de praktijk naar de Frankenweg. Het werd drukker  en drukker en na verloop van tijd was er behoefte aan nieuwe collega’s. Thaliet Smit kwam als eerste  bij ons werken  en dat is inmiddels ook al 32 jaar geleden”, vervolgt Elly. “De praktijk werd  een maatschap ,samen met Saskia Vijn. Al die jaren hebben we heel  fijn samengewerkt” . 

In de Fysiotherapie kwamen steeds meer specialisaties. Aanvankelijk was je als algemeen fysiotherapeut  werkzaam, maar dat werd  onvoldoende. De praktijk is in de loop van de afgelopen veertig jaar uitgegroeid tot een specialistisch behandelcentrum met 10 therapeuten met  hun eigen specialisatie . 

Vorig jaar is ons maatschapsdeel overgenomen door Fieke Wischmann en  Liselot de Bruijn. Zij vormen samen met de bestaande leden Thaliet Smit en Saskia Vijn de nieuwe maatschap, Fysio Frankenhof.  

Wij werken nog steeds in de praktijk  maar nu als ZZP‘ers. Het is nog heerlijk om met ons vak bezig te zijn en blijven dit voorlopig nog doen”,  besluit Elly. 

 

Nu ook Senior en Fit op vrijdag!

Er is veel interesse in de Senior en Fit lessen. Daarom is er per 1 januari  een nieuwe Senior en Fittraining  bijgekomen.

Naast de dinsdag van 9:15-10-15 uur en de donderdag van 9:00 tot 10:00 uur. kunt u nu ook terecht op de vrijdagochtend van 10:00 uur tot 11:00 uur.

Voor meer informatie over deze leuke lessen, kunt u kijken bij het kopje Fit Blijven.

Misschien iets voor u?  Geef u op voor een proefles.