Longfysiotherapeut in de buurt voor herstel Coronapatiƫnten.

De longfysiotherapeuten van praktijk Fysio Frankenhof kunnen nu coronapatiënten in hun revalidatietraject begeleiden. Ze richten zich hierbij op zowel het fysieke traject, als voeding en de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt. Via Chronisch ZorgNet hebben de therapeuten, die al gespecialiseerd waren in longaandoeningen, zich verdiept in de behandeling van coronapatiënten 

 

De longfysiotherapeuten van Fysio Frankenhof richten zich zowel op de revalidatie van coronapatiënten die thuis ziek zijn geweest als patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Er is ook aandacht voor mentale gezondheid, voeding en participatie. 

 

Zorg voor ex-coronapatiënten middels mini-netwerk in de woonomgeving van de patiënt 

Wij hebben ons middels een e-learning geschoold op het gebied van revalidatie van coronapatiënten. In deze e-learning werd alle beschikbare kennis (ERS / KNGF 1.0 kennisdocument / REACH / Hoogstraat revalidatie document) aangeboden in een overzichtelijke module, met toetsvragen. Aanvullend volgen wij via Chronisch ZorgNet periodieke webinars (online colleges) om ook de komende maanden op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten. Daarnaast heeft iedere deelnemende longfysiotherapeut, dus ook onze praktijk, een ‘mini-netwerkje’ opgezet met daarin een ergotherapeut, diëtist en de huisarts. De ergotherapeut en/of diëtist wordt op de in de e-learning aangeleerde indicaties bij de zorg betrokken. De huisarts wordt vanzelfsprekend ook bij de behandeling betrokkenWanneer verwerkingsproblematiek, angst, depressie, PICS of PTSS-verschijnselen worden gesignaleerd door de fysiotherapeut, die geleerd heeft dit te herkennen, vindt directe terugkoppeling met de huisarts plaats. De huisarts kan dan voor de juiste ondersteuning en, indien nodig, verwijzing zorgen. Dit bieden wij allemaal in de directe woonomgeving van de patiënt. Chronisch ZorgNet verwacht dat alle coronapatiënten, sommigen pas na een doorlopen klinisch revalidatietraject, in de woonomgeving geholpen kunnen worden met hun herstel. 

 

Chronisch ZorgNet 

Marion Benedictus-Chang is aangesloten bij Chronisch ZorgNeteen ideële stichting. Chronisch ZorgNet biedt een landelijk dekkend netwerk van ruim 2300 fysiotherapeuten gespecialiseerd in de behandeling van chronische aandoeningen (etalagebenen, hart- en longaandoeningen). Het netwerk is dit jaar genomineerd voor de Value Based Health Care award 2020. 

 

 

 

 

 

 

 

Bij vragen kunt u contact opnemen met: 

Marion Benedictus- Chang,

 

Chronisch ZorgNet is een ideële stichting, dwz. kent geen winstoogmerk of commerciële belangen.  

 

Beeldbellen: uw fysiotherapeut veilig in uw woonkamer

Lastig dat Coronavirus. Ook wij willen u verantwoord kunnen helpen. Daarom zijn wij afgelopen dagen heeel hard op zoek gegaan naar mogelijkheden en wij denken dat we u een oplossing kunnen bieden.... Beeldbellen
Heeft u begeleiding nodig van uw fysiotherapeut, maar is het voor u echt beter om niet naar de praktijk te komen?
Geen probleem!  Vanaf vandaag kunnen wij u nu ook veilig behandelen vanuit uw huis. Door middel van beeldbellen komen wij bij u in de huiskamer, zonder kans op besmetting.
Het enige wdat u nodig heeft is een mobieltje met camera of een computer.
Wij informeren hoe het met u gaat en testen u op afstand, geven u advies, begeleiden u terwijl u de oefeningen uitvoert.
Ook andig als u nrmaal gesproken in een groep traint bij ons. U kunt gewoon meedoen op afstand!
Het programma dat we gebruiken slaat geen data op, i extra beveiligd  en voldoet hierdoor  aan de ISO27001, NEN7510 en Europese privacywetgeving. Uw privacy en de medische informatie blijft dan ook gewaarborgd. WeSeeDo Persoonlijk is gemakkelijk te gebruiken. U hoeft niets te downloaden.
Bel of mail ons voor meer informatie of een afspraak.

Wij hebben ook in 2020 contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben ook voor 2020 een contract getekend met alle zorgverzekeraars!

ook dit jaar krabbelden wij ons achter de oren over de eisen van sommige zorgverzekeraars.  Maar uitendelijk zijn we met ALLE zorgverzekeraars gecontracteerd. Wij hebben weer bewust gekozen om geen plus of sterpraktijk contract af te sluiten, omdat wij van mening zijn dat we juist kwalitatief goede fysiotherapie aan onze patiënten kunnen geven als we ons niet constant bezig hoeven houden met wat de zorgverzekeraar van ons verlangt bij een extra intensieve overeenkomst.

Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan verrekenen wij de behandelingen direct met uw zorgverzekeraar.

Uitslag papieren tevredenheidsonderzoek

In november houden wij jaarlijks een papieren enquete. Dit is een andere enquete dan die u na de behadeling online ontvangt.
Ook afgelopen jaar heeft een groot aantal van u mee gedaan aan ons jaarlijkse tevredenheidsonderzoek. Hieronder ziet u de uitslag van ons onderzoek.
Van alle ingevulde enquetes zijn er 79 volledig en goed ingevuld.
De uitslag van het onderzoek:
website behandeling bejegening accommodatie praktijkvoering
8.02 8.73 8.97 8.31 8.57
Zoals u ziet zijn het prachtige cijfers. Waar we als team dan ook trots op zijn. Een aantal van u heeft voor ons waardevolle opmerkingen geplaatst waar we zeker mee aan de slag kunnen.
We hopen dat u zich ook altijd vrij voelt om ook tussendoor tips en tops te geven.
Wij willen u heel hartelijk danken voor het invullen van de enquete.
Het team van Fysio Frankenho

Corona en Fysio Frankenhof

Per 1 mei is Fysio Frankenhof weer geopend voor behandeling.

Heeft u een afspraak bij ons in de praktijk?

· Heeft u keelpijn, verhoging of koorts, moet u veel hoesten en heeft u een afspraak met ons in de praktijk? Dan verzoeken wij u vriendelijk uw afspraak bij ons af te zeggen.

· Wij verzoeken u vriendelijk om zelf een groot badlaken mee te nemen naar uw afspraak.

· Waar mogelijk houden we 1,5 m afstand. Ook de opstelling in de wachtkamer is aangepast.

· Wij nemen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen m.b.t. hygiëne voor uw en onze gezondheid. Wij hopen op uw begrip.