Vacature Fysiotherapeut

GEVRAAGD; ​ENTHOUSIASTE FYSIOTHERAPEUT  ​8-32 uur 

 

Wij zijn per 1 november 2020 op zoek naar een nieuwe collega ​ter ondersteuning en aanvulling van ons team.   

Je werkzaamheden bestaan ​o.a. uit het behandelen van diverse klachtenbeelden ​​met daarnaast het begeleiden van en training geven aan (medische) ​oefengroepen.  

 

Fysio Frankenhof is een middelgrote praktijk met ​veel specialismes. Gevestigd in Wijk bij Duurstede. We hebben een enthousiast, gedreven en prettig team van fysiotherapeuten. De werksfeer is goed en dat wordt ​hoog gewaardeerd door onze patiënten. 

 

​Wat vragen we?   

  • Je hebt de natuurlijke drang om jezelf te blijven ontwikkelen/specialiseren binnen het vak. 
  • Je staat ingeschreven in het BIG-register en in het CKR (fysio) 
  • Je kunt zelfstandig werken, maar durft ook te vragen of door te verwijzen. 
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden. 
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met dossiervorming en verslaglegging in Intramed. 
  • Je bent flexibel inzetbaar tijdens vakanties van collega's en bereid om o.a. 1 avond in de week te werken.

 

Wij bieden ​jou:

•    ​een mooie nieuwe praktijkruimte met fijne collega’s, 

•    een ​team dat altijd volop in ontwikkeling ​is,   

•    werktijden/uren in overleg, ​en 

•    ​op den duur mogelijkheden tot ​verdere professionele ontwikkeling middels scholing. 

 Deze vacature loopt tot en met 5 oktober

Ben jij ​de collega die ons team ​gaat versterken? Stuur dan ​een email met je motivatiebrief ​en CV naar ​info@fysiofrankenhof.nl. Voor meer informatie over inhoud van deze functie​; graag contact ​via email. ​Ter attentie van  Liselot de Bruijn. 

 

Revalideren na Corona

Bij Fysio Frankenhof kunt u ook terecht voor revalidatie na Corona. Een deel van de patiënten dat corona heeft doorgemaakt, heeft (langdurig) last van klachten zoals vermoeidheid en kortademigheid. Sommigen hebben zeer angstige momenten in het ziekenhuis doorgemaakt. Door het langdurige ziek zijn, is er veel spiermassa verloren gegaan. Ook zijn de longblaasjes aangetast. 

Zij hebben veel baat bij adequate (fysiotherapeutische) revalidatie in de eerste lijn. Gezien de impact van het virus op de samenleving zetten wij ons netwerk in om met zijn allen een eerstelijns opvangnet voor deze patiëntengroep te realiseren. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?:

Opbouwen van spiermassa:

Als u wegens ziekte langdurig op bed heeft gelegen, neemt de spiermassa in rap tempo af. Op de Intensive care kan dit zelfs oplopen tot 1 kg spiermassa per dag. De fysiotherapeut helpt u om de spiermassa op te bouwen en sterker te maken. Dit kan via een handige oefeningen-app, of op de praktijk. Ter ondertsteuning helpt het om voldoende eiwitten te eten. Soms is het nodig om hierbij ook de dietiste in te schakelen. Wij werken samen met dietiste Ellen Verberkt van stay2balance.

Verbeteren ademhalingspatroon:

Door langdurige benauwdheid verandert je ademhalingspatroon. Je ademt wat sneller en soms ook op een verkeerde manier. Onze gespecialiseerde longfysiotherapeut Mallory kan u ademhalingsoefeningen geven zodat u zich minder benauwd voelt en een rustige admehaling beter onder controle krijgt en de longblaasjes beter kunnen functioneren.Ook kan de uitademingskracht verbeterd worden door middel van oefeningen.

Opbouwen conditie:

Bij aanvang van de revalidatie zal uw conditie getest worden door middel van een wandel of fietstest. De fysiotherapeut stelt een persoonlijk trainingsschema op waarmee u thuis of bij ons in de praktijk mee aan de slag kunt.

Ergotherapie:

 Soms ervaart  door de corona u praktische problemen in uw dagelijks leven. Of heeft u moeite met het bewaken van uw rust of heeft u last van (chronische) vermoeidheid. De ergotherapeut kan u daarbij helpen.Sinds enige tijd hebben we een samenwerking met ergotherapeute Saar Jansen. 

Inmiddels hebben 4 fysiotherapeuten bij ons op de praktijk zich bijgeschoold in de revalidatie na het coronavirus. Om echt geregistreerd Corona therapeut te worden, moet je gespecialiseerd longfysiotherapeut zijn. Een longfysiotherapeut kan je helpen om de juiste ademtechnieken aan te leren, maar heeft ook heeft ze veel kennis van hoe de longfunctie het beste kan herstellen. Mallory Immens heeft zich als longfysiotherapeut aangesloten bij Chronisch Zorgnet. Zij heeft samen met Serghei en Lia een behandelprotocol Corona opgesteld, waarbij er een netwerk is met diëtiste Ellen verberkt http://stay2balance.nl/  en Saar jansen Ergotherapeute

https://www.youtube.com/watch?v=c2-9YAkQf48