Senioren fit

Ouder worden gaat vanzelf. Daar hoeft u niets voor te doen. Maar als u fit en gezond ouder wilt worden, dan zult u in actie moeten komen. Het is aangetoond dat een gericht fitness/gymnastiek-programma aandoeningen zoals artrose, osteo-porose, hypertensie (hoge bloeddruk) en de kans op vallen kunnen tegengaan. De ‘gewone’ fitness-lessen zijn vooral afgestemd op jeugdige en fitte mensen. De meeste mensen van rond de zestig voelen zich niet direct oud, maar voelen zich toch minder op hun gemak in snelle lessen met luide muziek. Vandaar nu Senior & Fit! Deze lessen bevatten gerichte oefeningen voor de ouder wordende mens. Hierbij richten wij ons op een aantal verschillende onderdelen, zoals:

  • krachttraining
  • cardiofitness (duurtraining)
  • spierlenigheidsoefeningen
  • mobiliserende oefeningen
  • evenwichtsoefeningen en ontspanningsoefeningen.

Voor wie?

De fitness/gymnastieklessen zijn voor iedereen rond de zestig jaar en ouder. U hoeft niet per se een goede conditie te hebben om te kunnen deelnemen. Het programma is zeker ook geschikt voor mensen met fysieke klachten, zoals heup- en knieklachten, astma, COPD, hartklachten, hypertensie (hoge bloeddruk), duizeligheid of evenwichtsproblemen. Tijdens een persoonlijk gesprek met de lesgevende fysiotherapeut wordt bepaald of u eventueel moet starten met individuele begeleiding voordat u aan de groepsles kunt deelnemen.    

Programmaduur

Het ‘Senior & Fit’ programma duurt in totaal 12 weken en vind 1x per week plaats. Per les bent u 1 uur actief aan het bewegen in een groep van maximaal 10 personen. Na deze 12 weken kunt u beslissen of u door wilt gaan met ‘Senior & Fit’ of dat u stopt.

Effecten

Door voldoende beweging en vooral door aan weerstandstraining te doen, kunnen (verouderings-)klachten en blessures voorkomen worden. Verschillende onderzoeken bevestigen dit en het mooie is dat de gunstige effecten van fitness/gymnastiek niet leeftijdsgebonden zijn. Zelfs bij mensen van 80 jaar en ouder zijn gunstige effecten aangetoond! Denk hierbij aan:

  • Toename van de maximale kracht
  • Afname van de kans op vallen
  • Betere geheugenfunctie

Fitness/gymnastiek verhoogt dus niet alleen de kwaliteit, maar ook de kwantiteit van het leven! 

Kosten

‘Senior en Fit’ wordt niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar.

Per 12 weken koopt u een kwartaalkaart van 126 euro, welke per  pin of per bankoverschrijving betaald kan worden. Gemiste lessen kunnen in overleg op een ander tijdstip ingehaald worden.

Meedoen?

Bespreek uw interesse voor deelname met uw behandelend fysiotherapeut of neem contact met ons op via telefoonnummer 0343 - 573542 of via mail.

De Senior & Fit lessen worden gegeven in onze  oefenzaal. Iedere maandag van 10:30 tot 11:30 uur, op dinsdag van 10:00 uur tot 11:00 uur en op vrijdagochtend van 9:00 tot 10:00 uur.