Fit en zwanger

Fit Zwanger is een leuke en sportieve manier om fit te blijven tijdens de zwangerschap, je voor te bereiden op de bevalling en snel weer in vorm te komen na de bevalling. De cursus bestaat uit een aangepaste training in groepsverband, voorbereidende oefeningen op de bevalling (weeën opvangen, ademhalingsoefeningen en perstechnieken) en educatie over de zwangerschap en de bevalling.

Voor wie is de Fit Zwanger cursus?

De Fit Zwanger cursus is bedoeld voor elke zwangere vrouw die zich op een gezellige, sportieve en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling en start gemiddeld vanaf week 20-25 in de zwangerschap. Je hoeft niet per sé sportief te zijn om te kunnen deelnemen aan de cursus. Het maakt ook niet uit of het de eerste of volgende bevalling is. De cursus is ook bijzonder geschikt voor vrouwen met rug- en bekkenklachten omdat er ruim aandacht wordt besteed aan dit onderwerp.

Het programma:

De cursus zelf duurt negen lessen van 1 uur. Dit zijn negen lessen  voor de bevalling. Elke les bestaat uit  een deel training van algehele conditie en  specifieke oefeningen voor tijdens de zwangerschap. Regelmatig komt ook theorie aan bod..

Theoriegedeelte:

Hierbij komt alles aan bod,  

  • de juiste houding tijdens het dagelijkse leven,  
  • de werking van de stabiliserende spieren die hiervoor belangrijk zijn    
  • werking van de bekkenbodemspieren  
  • de diverse stadia van de bevalling  
  • de functie van de ademhaling

Voordelen en effecten van de Fit Zwanger cursus

De voordelen van deelname aan de Fit Zwanger cursus zijn veelvuldig en divers. Je voelt je tijdens de zwangerschap fit en prettig voelt. Daarnaast zorgt de opgedane kennis voor minder angst voor de aanstaande bevalling. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat je meer energie hebt tijdens de bevalling. Daarnaast heb je minder grote kans op rug- en bekkenklachten, bloeddrukproblematiek en/ of minder last van ongewenst urineverlies en een verlaagde kans op zwangerschapsdiabetes. Bovendien zal je dankzij de lessen na de bevalling weer sneller terug zijn op je oude gewicht  en herstelt je algehele conditie zich beter en sneller.

Praktische informatie:

  • Elke dinsdagavond van 20:00 uur tot 21:00 uur.
  • Graag vroegtijdig opgeven bij Joyce Verhoef telefonisch: 0343 57 35 42 of via mail.